Peptidfordelen i fôr til kjæledyr

hero-image
Bilde: Joner
Våre produkter

Biocos produkter har flere fordelaktige egenskaper når det gjelder bruksområder i fôr til kjæledyr. Hydrolyserte proteiner og peptider av matkvalitet fra Bioco har en spesielt høy grad av hydrolyse, det vil si de inneholder høye nivåer av peptider og frie aminosyrer og har derfor en høy fordøyelighet. Av den grunn er de hydrolyserte proteinene spesielt godt egnet for dyr med fôrfølsomhet eller fôrallergi, og for dyr med behov for ekstra proteiner. Alle produktene fra Bioco er av matkvalitet og produsert i et BRC-godkjent anlegg.

I tillegg til spesialfôr for følsomme dyr, kan de hydrolyserte proteinene brukes i en lang rekke applikasjoner av fôr til kjæledyr. På grunn av den høye fordøyeligheten og den høye proteinkvaliteten er hydrolyserte proteiner en flott ingrediens i alle super premium fôr til kjæledyr som har fokus på god fordøyelse og tarmhelse. Den høye proteinkvaliteten og fordøyeligheten gjør det egnet for bruk i mat til unge dyr, eldre dyr og hardtarbeidende dyr.

Hydrolyserte proteiner fra Bioco kan også brukes som en smaksforsterker, ettersom kyllingsmaken stimulerer appetitten, noe som kan være ønsket i for eksempel ytelseshunder som må spise mye eller dyr med lav appetitt. Katter, med sitt høye krav til protein, kan også ha stor fordel av hydrolyserte proteiner fra Bioco, som er relativt rike på taurin og har en attraktiv smak.

Felleskjøpet har nylig startet å bruke norske ingredienser i Labb fôr til katter og hunder - både hydrolyserte proteiner og olje fra Bioco brukes i den nye oppskriften.
Felleskjøpet har nylig startet å bruke norske ingredienser i Labb fôr til katter og hunder - både hydrolyserte proteiner og olje fra Bioco brukes i den nye oppskriften.
Bilde: Felleskjøpet

Olje fra Bioco er en ren kylling og kalkunolje fra norske råvarer som kan brukes som en høykvalitets fettkilde i fôr til kjæledyr, med en typisk fettsyreprofil som finnes i kylling. Bioco produserer også et protein- og mineralrikt mel med mye aminosyrer fra kollagen samt kalsium og fosfor, som blant annet kan brukes i snacks og godbiter. Siden Bioco-produkter produseres fra brusk, er dette måltidet også rikt på kondroitin, noe som kan støtte leddshelsen.

Biocos ingredienser brukes også i Felleskjøpes Appetitt kjæledyrfôr
Biocos ingredienser brukes også i Felleskjøpes Appetitt kjæledyrfôr
Bilde: Felleskjøpet

Alle Biocos ingredienser selges gjennom Norilia AS – Ta gjerne kontakt med Norilias ingrediensavdeling for spørsmål angående salg.

Våre kjæledyrfôr partnere

Kontakter

Kontakter

Øystein Danielsen

Leder Ingredienser Norilia
oystein.danielsen@norilia.no

Hallgeir Sterten

Utviklingssjef Felleskjøpet Fôrutvikling
hallgeir.sterten@fkf.no