Denne nettsiden bruker cookies for å sikre at du får en best mulig opplevelse av nettsiden

OK

Aktuelt

NHO Mat og Drikke medlemspraten - Bioco

Publisert: 11, 26, 2020 | Oppdatert: 11, 26, 2020

NHO Mat og Drikke har skrevet et fint opplegg om Bioco hos sin nettside under "Medlemspraten"

SmartBio prosjektet – sensorteknologi for optimal prosesstyring

Publisert: 06, 16, 2020 | Oppdatert: 09, 02, 2020

Råvarer har ofte en god del variasjon i sammensetning. I enzymatisk hydrolyse er det viktig at enzymene får best mulige prosessforhold for å gjøre jobben sin. Hva som er de beste prosessbetingelser avhenger av sammensetning av de inngående råvarene. I SmartBio prosjektet forskes det på hvordan sensorteknologi kan utnyttes for å få de optimale prosessforhold basert på inngående råvarer.

Doktorgrad for studier som viser effekt av kylling hydrolysat på metabolisme

Publisert: 09, 17, 2019 | Oppdatert: 06, 04, 2020

Thomas Aquinas Aloysius disputerte 13.09.2019 for PhD graden ved Universitetet i Bergen (UiB) på avhandlingen: Chicken protein hydrolysates and chicken oil influence lipid metabolism and inflammation in relation to obesity and atherosclerosis. Doktoranden er fra Jaffna på Sri Lanka. Han har Cand.scient. grad i molekylærbiologi fra UiB.

Kyllingbein som medisin mot diabetes

Publisert: 03, 22, 2019 | Oppdatert: 06, 04, 2020

Rundt 8% av verdens befolkning har diabetes type 2, en sykdom som skyldes at de insulinproduserende cellene i bukspyttkjertelen danner for lite av hormonet insulin. Insulin er viktig for opptak av sukker fra blodbanen til ulike vev i kroppen. Diabetes type 2 fører til et vedvarende forhøyet blodsukker fordi kroppens celler ikke klarer å ta opp sukkeret, og det hoper seg opp i blodet som over tid er negativt for helsen. En fremtidig løsning kan potensielt bli funnet i kyllingpeptider.

Kan flertrinns enzymatisk prosessering bidra til å utnytte enda mer av potensialet i våre råvarer?

Publisert: 01, 16, 2019 | Oppdatert: 06, 08, 2020

Enzymatisk hydrolyse er en viktig teknologi for Norilia. Det er denne teknologien vi har tatt i bruk for å produsere våre protein- og oljeingredienser fra fjørfe. Enzymatisk hydrolyse er en effektiv teknologi som skaper høykvalitets ingredienser. Men hva om man ved å legge til flere trinn i prosessen klarer å gjøre tilgjengelig enda flere av råvarens potensielle fordeler for våre kunder? Å undersøke potensialet i og merverdien av flertrinns enzymatisk hydrolyseprosessering, eller med andre ord, kaskadeteknologi, er fokuset for forskningsprosjektet Notably, ledet av Nofima AS.